5. huhtikuuta 2014

Avokadopasta

(Alkuhuomautus: toivon todella, että lähestulkoon ikonisen avokadopastan luojat ovat jo niin kuuluisia ja kiireisiä, etteivät he tule koskaan lukemaan tätä postausta.)


Avokado näyttää keväältä.

Viikonloppu yksin kotona, viisikymppiä ruokarahaa ja hyvin laiska ruuanlaittaja. Eli minä.

Mulla kului tällä viikolla useampi ilta rötvätessä ja miettiessä, mitä kaikkea ruokaa laittaisinkaan viikonloppuna. Koska äiti ei ole kotona, keittiö on kokonaan mun hallussani ja mahdollisuudet täten lähes rajattomat. Vaikka olenkin tosi laiska laittamaan ruokaa vain itselleni, päätin tänään tehdä pitkästä aikaa avokadopastaa ja ostin ruokakaupasta yhden avokadon ja limen. Jep.


Normaalisti nautin limettiä vain alkoholin yhteydessä.

Vasta Safkaa-blogin avattuani muistin, että reseptiin kuului sittenkin ihan pari muutakin ainesosaa noiden kahden lisäksi, mutta en antanut sen lannistaa. Olinhan mä ennenkin tehnyt kyseistä ruokaa vähän puutteellisista ainesosista.

Keittiön kaapissa ei ollut spagettia, mutta kolmiväristä fusillia löytyi. Makaroni, kuin makaroni, sanoisi iskä. Tuoretta basilikaa ja lehtipersiljaa en ole ihan vielä ehtinyt ikkunanlaudallani kasvattaa, mutta pizzamausteessahan on kans yrttejä. Chilin voi vallan mainiosti korvata Mama-nuudelipaketeista löytyvällä chilijauheella - kaikkihan tietää, kuinka tulista se on! (Säästän aina nuudelipaketeista mausteet, joita en just sillä kerralla käytä tällaisia tilanteita varten.) Pecorino- ja parmesanjuustoja ei myöskään juuri nyt ollut saatavilla, mutta Oltermanni on muutenkin paljon parempaa.


Mäkin osaan tän kikan!!

Muuten seurasin kyllä tosi tunnollisesti reseptiä, lupaan! Koska tein vain puolikkaan annoksen, puolet limetistä pääsi Pepsi Maxin sekaan kellumaan. Tapanani ei ole heittää vitamiineja hukkaan. Muistaako muuten joku muu hämärästi limellä maustetun limited edition -Pepsin, vai onko tää joku mun oma keksintö...?Anyway, hyvää siitä näinkin tuli. Unohdin tosin sekoittaa chilijauheen kunnolla, joten annos oli paikoittain aika tulinen. Avokado ei myöskään ollut riittävän kypsä ja pasta kaukana al dentestä. Viimeisin oli tosin tietoinen valinta - eikö se puoliraaka pasta muka kellään muulla jää hampaisiin ikävästi kiinni?!

Kiitos ja kumarrus,
epäonnistunut_lifestylebloggaaja94

5 kommenttia:

 1. Pitäisikö munkin jossain vaiheessa korkata avokadoneitsyys... Jotenkin pelottava olio.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kannattaa kokeilla! pelottava se kyllä on, ja melko epäesteettinen tolla tavalla muussattuna... mutta ihan hyvää kuitenkin!

   Poista
  2. Noni, ehkäpä mun on sitä kokeiltava.

   Poista