16. helmikuuta 2015

Ihonhoitojuttuja

Kirjoittelin ihonhoidosta ja aknesta viimeksi vähän alle vuosi sitten, kun olin päättänyt lopettaa antibioottien syömisen puolentoista vuoden jälkeen. Vaikka mun iho koittaa edelleen elää teini-ikäänsä vastusteluistani huolimatta, moni muu asia on ehtinyt muuttua tässä ajassa! Koko viime syksy oli ihon kanssa yhtä vuoristorataa, mutta tammikussa aloitin vihdoin kauan odottamani isotretinoiini- eli ns. roaccutan-kuurin. Ihan vielä reilun kolmen viikon jälkeen en voi sanoa olevani tyytyväinen tilanteeseen, mutta parin kuukauden päästä toivottavasti ollaan jo voiton puolella.

Yhden selvän muutoksen lääke kuitenkin sai aikaan jo alle viikossa kuurin aloittamisesta - ihon ja huulten kuivumisen. Mulla ei juuri koskaan ole ollut kuiva iho ja esimerkiksi huulirasvaa olen käyttänyt vain satunnaisesti, mutta nyt en voi poistua kotoa ilman reilua annosta kosteusvoidetta kasvoilla ja huulirasvapurkkia taskussa. Yksi viimeiaikaisista projekteista mulla onkin ollut löytää täydellinen kokoelma erilaisia kosteuttavia tuotteita, jotten aivan kuivu atomipölyksi ennen kuin lääkekuuri on saatu päätökseen.



Mun kuiviin ja halkeileviin huuliin ja suupieliin olen tähän mennessä käyttänyt ACOn hoitavaa huulivoidetta, joka ei kuitenkaan taida olla yksinään enää ihan riittävä tuote mulle. Etenkin koulussa tuntuu, että sitä saa levittää jatkuvasti, mutta oon kyllä varma, että osan olen aina huomaamattani (nälissäni) nuollut pois... Onneksi vanha kunnon Bepanthen kuitenkin pelastaa ja jättää huulet sileiksi pidemmäksi aikaa. Sain myös viime viikolla kokeiltavaksi L'Occitanen shea-huulivoiteita, mikä oli ihan mahtava juttu mun aavikoitumista ajatellen. :-D Valkoisessa tuubissa oleva Ultra Rich Lip Balm -voide on näistä kahdesta kevyempää ja imeytyy nopeasti, kun taas 100% sheavoi vähän paksumpaa tököttiä, mutta siitähän meikäläinen tykkää! Myös merkin shea-käsivoide on ollut yksi mun lempparituotteista jo jonkin aikaa, sillä en vaan voi vastustaa sitä tuoksua. Kaikki shea-sarjan tuotteet voi katsastaa täältä.



Olen päässyt kokeilemaan myös L'Occitanen uuden miehille suunnatun Cédrat-sarjan tuotteita - esimerkiksi elämäni ensimmäistä after shave -voidetta, halleluja! Voide auttaa ihoa palautumaan parranajon jälkeen ja vähentää höyläämisen aiheuttamaa ärsytystä, joka mullakin on lisääntynyt herkistyneen ihon myötä. Tykkään näiden tuotteiden cedrat-hedelmästä peräisin olevasta raikkaan sitruksisesta tuoksusta tosi paljon, sillä mun mielestä monet miesten tuotteet yleensä tuoksuu lähinnä vain mieheltä... Tiedättekö mitä tarkoitan?! Onneksi tuoteperheeseen kuuluu myös mm. alkoholiton ja alumiinisuolaton deodorantti, joka tuli mulla tarpeeseen edellisen dödön loputtua juuri sopivasti.

L'Occitanen tuotteissa tykkään erityisesti siitä, että monet sisältävät luomuviljeltyjä ainesosia (näissä esim. sheavoi ja cedrat-uute) ja esimerkiksi sheavoi on saanut myös reilu kauppa -hyväksynnän. Lisäksi kauniit pakkaukset ovat aina plussaa, sillä onhan tärkeää, että tavarat näyttävät nätiltä hyllyssä siistissä rivissä...



Oon niin monesta blogista lukenut teepuuöljyn aikaansaamista ihmeistä, että nyt kun mun perinteiset aknetuotteet ovat pannassa, päätin tuon pikkupurkin vihdoin hankkia yksittäisten näppylöiden hoitoon. Ja musta tosiaan tuntuu että se toimii, vaikka tässä The Body Shopin tuotteessa onkin itse öljyä vain 15 prosenttia... Pieni määrä pumpulipuikolla taputeltuna on riittänyt edesauttamaan näppyjen katoamista, mutta huolimattomasti levitettynä se on kuivattanut myös ympäröivää ihoa, heh. Vähän lisää tarkkuutta siis mulle. Onko kellään kokemusta apteekeista saatavasta 100% teepuuöljystä?

Tällaisia tuotteita mulla on nyt perusvoiteiden lisäksi käytössä. Kaikenlaiset vinkit esimerkiksi kasvojen kosteuttamiseen otetaan vastaan, sillä monesti mun naama on ihan rutikuiva iltapäivään mennessä. Haussa olisi siis kosteusvoide, joka ei näytä rasvaiselta ja kiiltävältä, mutta kestäisi kuitenkin edes kuusi tuntia koulun ilmastoiduissa luentosaleissa... Unelmoinko liian suuria?

*L'Occitanen tuotteet saatu blogin kautta.

6 kommenttia:

  1. mulla on ihan superkuiva iho, mutta silti epäpuhtauksia, niin oon todennut jojobaöljyn täydelliseksi yövoiteen korvikkeeksi! se ei kyllä sovi päiväkäyttöön koska se on öljy, mutta jos kaipaat öistä superkosteutusta niin suosittelen kokeilemaan. sillä on ihoa uudistava vaikutus ja sopii myös hyvin akneiholle, koska se esim. ns. "sulattaa"
    mustapäitä yms :-D päivisin käytän jotain apteekin perusvoidetta, joka on kuivalle iholle suunnattu ja sen pitäisi palauttaa ihon oma kosteustasapaino tms. jos kiinnostaa niin voin kattoa sen nimen, en nyt tähän hätään muista sitä mut joku sellanen perusvoide se on. joskus pahimmilla pakkasilla käytän täsmätuotteena kuivimpiin kohtiin sellasta repair-voidetta (apteekista sekin enkä muista merkkiä, sano jos kiinnostaa :-D), joka on sellasta kunnon tököttiä mutta ei kuitenkaan ainakaan mun kuivalla iholla näytä rasvaiselta.
    l'occitanen käsirasva ja suihkuöljy on mun rakkaimmat ihonhoitotuotteet, ihana merkki!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. jee kiitos maria!! tosta jojobaöljystä löytyi vaikka mitä positiivisia kommentteja ihan pikaisellakin googlaamisella, täytyy käydä katsomassa heti kun ehdin keskustaan käymään :-) nuo nimet kiinnostais kyllä jos vaan viitsit ne jossain välissä mulle välittää! etenkin kaikki mihin liittyy tuo repair kiinnostaa, heh.... :-D

      Poista
    2. se perusvoide on orion pharman ceralan ja se paksumpi locobasen repair :-)

      Poista
  2. tsemppiä hurjasti aknen kanssa, ei oo mikään kiva juttu huh! ite söin kans roaccutan-kuurin pari vuotta sitten ja ai kamala sitä kuivumista! huulirasvana käytin silloin apteekista saatavaa bevita-r-nimistä tuotetta ja se oli ihan super, vaikka oli pakko kanniskella sitä mukana ihan aina, pari kertaa taisin joutua kesken päivän käydä ostamassa uuden jos oli unohtunut kotiin :--D

    en kyllä nyt millään muista mitä rasvoja silloin käytin naamalle, mutta apteekissa jotain suositeltiin ja taisin niitä käyttää. roaccutan paransi mulla aknen noin puoleksi vuodeksi ihan totaalisesti, sitten lähdin kanadaan ja naama räjähti taas.. :(( mutta nyt välillä jo ihan ok-kunnossa onneksi. välillä kyllä pohdin, että pitäiskö syödä roa uudestaan, mutta sen verran hc se on, että katselen vielä tilannetta...

    mäkin suosittelen jojoba-öljyä erittäin lämpimästi nimenomaan yöllä käytettäväksi :-) ja sekoitan sitä myös tipan päivävoiteen sekaan nyt talvella. ja yksittäisille näpyille sopii propolis-uute!! löytää luontaistuotekaupoista. hetki sitten hankin myös argitalin propolisvoidetta, joka on aika tuhtia kamaa, kosteuttaa tehokkaasti mutta sopii myös akneiholle. itselle ehkä hieman liiankin tuhtia just nyt, mutta ehkä ton lääkekuurin kanssa vois toimia?

    mulla on auttanut myös herkän ihon tuotteisiin siirtyminen, vaikka aina ennen käytin rasvoittuvan ja/tai sekaihon tuotteita. nii ja lumenen turvenaamio on ihan ylivoimainen ykkönen ihan sama missä kunnossa iho on, se pelastaa! :--)

    toivottavasti sulla auttaa roa lopullisesti :--)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. voi, harmi että säkin oot joutunut kamppailemaan saman vaivan kanssa!! tuo huulirasvajuttu on kyllä niin totta, ajattelin alkaa pitää penaalissa hätävararasvaa siltä varalta, että unohdan joskus ottaa kouluun mukaan! :-D (ja jokaisessa repussa ja lempifarkkujen taskussa...)

      ymmärrän, että mietityttää tuo kuurin uudelleen syöminen, etenkin kun monet eivät viitsi sitä ensimmäistäkään kertaa... mua pelottaa myös ettei tää tule olemaan sittenkään se lopullinen ratkaisu, mutta koitan pysyä vielä toiveikkaana. toivottavasti sun naama pysyy vielä sen ok:n paremmalla puolen, ettei tarvitsisi lähteä tähän ihotautilääkärirumbaan uudelleen! :-)

      propolis-uute oli myös mulle ihan uusi tuttavuus!! pitää ehdottomasti ottaa selvää näistä luonnollisimmista tuotteista :--) ja turvenaamio kuulostaa ihanalta - ehkä nyt kun iho paranee uskallan alkaa taas käyttämään naamioita! oon aina vähän pelännyt, että ne vain pahentaisivat naaman kuntoa, mutta mun naamiokokemukset kylläkin rajoittuvat pitkälti H&M:ltä ostettuihin euron mansikkanaamioihin vm. 2008...

      kiitos paljon kommentista ja tsempistä!! :--)

      Poista